Osmanlı Saray Mutfağı Eğitimi

Programın AdıOsmanlı Saray Mutfağı Eğitimi
Programın Süresi3 Ders Saati
Program Başlama-Bitiş Tarihleri 24 Nisan 2025
Program Kontenjanı10 Kişi
Eğitim TürüYüz Yüze
Eğitimin Uygulanması

Dersler hafta içi, 1 gün, 14.30-17.30 saatleri arasında, toplam 3 ders saati olarak yüz yüze PÜSEM mutfağında verilmek üzere planlanmıştır. Her bir ders saati 45 dakika olup ders araları 10’ar dakikadır. Eğitim sonunda katılımcılara Kurs Katılım Belgesi verilecektir.

Programın Amacı

Osmanlı saray mutfağına ilgi duyan profesyonel ve amatör kişilere saray mutfağının püf noktalarını vermek.

Kimler Katılabilir?

Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar, profesyonel veya amatör şefler ile tarihi yemek kültürünü deneyimlemek isteyenler.

Ders Programı

• Sütlü Badem Çorbası – Osmanlı sarayında sıklıkla yapılan, bademin lezzetiyle zenginleşen bir çorba,
• Terkib-i Çeşidiyye – Kuzu eti, meyve ve baharatların enfes birleşimiyle hazırlanan saray mutfağının nadide ana yemeklerinden biri,
• Mastabe (Pazılı Cacık) – Osmanlı mutfağının en ferahlatıcı mezelerinden, pazı ve yoğurtla hazırlanan serinletici bir lezzet,
• Helva-i Hakani – Osmanlı padişahlarının özel davetlerinde sunulan, badem ve safranla yapılan lüks bir tatlı,
• Reyhan Şerbeti – Osmanlı sofralarının vazgeçilmezi, reyhanın aromatik lezzetiyle hazırlanan ferahlatıcı içecek.

Öğretim Elemanları

Dr.Uğur KAÇAN Öğretim Görevlisi Tenzile TELLİ

Eğitime Kayıt İçin Gerekli Belgeler

T.C. Kimlik Kartı fotokopisi.

PÜSEM Kursiyer Bilgi Formu (Form, «Buraya» tıklayarak indirebilir),
Buraya” tıklayarak eğitime ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Program Ücreti

3.000 TL (KDV Dahil)

Ödeme ve Banka ile ilgili detaylar için “Buraya” tıklayınız.

İletişim

Sabit Telefon : 0216-581 00 87
Cep Telefon : 0544-508 15 31
Web: www.pusem.com
E-posta: pusem@pirireis.edu.tr