EĞİTİMLER

Kuru Yük Gemilerinde Tehlikeli Yük Elleçleme Eğitimi

Programın Adı

Kuru Yük Gemilerinde Tehlikeli Yük Elleçleme Eğitimi

Programın Süresi

14 Ders saati

Program Başlama-Bitiş Tarihleri

29-30 Temmuz 2024

Program Kontenjanı

Maksimum 30 kişi

Eğitim Türü

2 Gün Yüz Yüze Eğitim

Eğitimin Uygulanması

Dersler hafta içi, 10.00-17.00 saatleri arasında 2 gün 7’şer saat yüz yüze eğitim olmak üzere toplam 14 ders saati olarak planlanmıştır. Her bir ders saati 45 dakika olup ders araları 5’er dakikadır.

Programın Amacı

Gemilerde tehlikeli yük taşıma prensipleri, tehlikeli madde sınıflandırmaları, tehlikeler, önlemler, acil durum prosedürleri konusunda bilgi vermek.

Kimler Katılabilir

Güverte ve Makine Zabitleri.

Ders Programı

29 Temmuz 2024-10.00-17.00 (7h)
Genel Prensipler, Tehlikeli ve tehlikeli maddelerin önemli fiziksel ve kimyasal özellikleri, Kimyasal tehlike içeren malzemelerin sınıflandırılması, IMO tehlikeli madde sınıfları ile yalnızca dökme olarak tehlikeli malzemeler, Sağlık tehlikeleri, Ciltle temas, soluma, yutma ve radyasyondan kaynaklanan tehlikeler, Sözleşmeler, düzenlemeler ve tavsiyeler, 1974 SOLAS Sözleşmesinin II-2 ve VII. Bölümleri ile ilgili genel bilgiler, Uluslararası Denizcilik Katı Dökme Yükler (IMSBC) Kodu kullanımı, Güvenlik ekipmanı, ölçüm aletleri, bunların kullanımı ve sonuçların pratik uygulaması, Kayma eğilimi olan kargolardan kaynaklanan tehlikeler; Kimyasal tehlike içeren malzemeler.

30 Temmuz 2024-10.00-17.00 (7h)
Gemideki Uygulamalar, Yanıcı katılar, Kendiliğinden yanmaya eğilimli maddeler, Suyla temas ettiğinde yanıcı gazlar çıkaran maddeler, Oksitleyici maddeler, Zehirli maddeler; Tehlikeli Maddelerin İçerdiği Kazalarda Kullanıma İlişkin IMO Tıbbi İlk Yardım Kılavuzu (MFAG), Radyoaktif malzeme; Aşındırıcı maddeler, Çeşitli tehlikeli maddeler ve nesneler, Çeşitli Tehlikeli Maddeler (IMSBC Kodu), Emniyet önlemleri ve acil durum prosedürleri, Tehlikeli Madde Taşıyan Gemiler için Acil Durum Müdahale Prosedürlerinin kullanılması, Tehlikeli ve tehlikeli maddelerin karıştığı olaylar durumunda izlenecek acil durum planları ve prosedürleri, Tıbbi ilk yardım.

Öğretim Elemanları

Dr.Zeki Yaşar, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Müdürü.

Eğitime Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Gemiadamı Cüzdanı Fotokopisi,
• T.C Kimlik Kartı Fotokopisi,
• Eksiksiz doldurulmuş PÜSEM Kursiyer Bilgi Formu (Formun sadece 1. sayfası doldurulacak).

Program Ücreti

Kişi Başı 5.000 TL + KDV.
Ödeme ve Banka ile ilgili detaylar için “Buraya” tıklayınız

İletişim

Sabit Telefon : 0216-581 00 87
Web : pusem.pirireis.edu.tr
Cep Telefon : 0544-508 15 31
E-posta : form@pusem.pirireis.edu.tr